Wanneer lezen wat moeilijker gaat

Niet zo fan van lezen? Heb je wat leesmoeilijkheden? Dan heeft de bib een aantal handige alternatieven in petto.

Luisterboeken

Luister je liever dan zelf te lezen? Dan zijn onze luisterboeken ideaal voor jou. Op deze cd's kan je luisteren naar de gesproken versie van een jeugdboek of roman. Neem zeker ook eens kijkje op de website van Luisterpunt. Hier vind je meer info vindt over Daisy- en brailleboeken.

Grootletterboeken

Heb je wat moeite met de kleine lettertjes? Dan kunnen de Grootletterboeken soelaas bieden. In deze boeken is de lettergrootte twee keer zo groot als normaal. Deze collectie staat tussen de gewone romans en herken je aan de letters GL op de rug. 

Makkelijk Lezen

Lees je niet zo graag of heb je wat moeilijkheden om je door een boek te worstelen? Dan kan je de collectie Makkelijk Lezen eens een kans geven. Deze boeken hebben een eenvoudige schrijftaal met gemakkelijk leesbare letters. De boeken herken je aan de letters ML op de rug. Je vindt deze boeken zowel bij de jeugdafdeling als bij de volwassenen.

Dyslexieboeken

Heb je dyslexie? Dan hebben wij een bijzondere collectie voor je in de bib. Het speciale lettertype verhoogt de leesbaarheid. Zo zijn de 'b' en 'd' geen spiegelbeelden van elkaar, de 'stokken' en 'staarten' van een letter zijn langer en de rondjes in de 'a', 'e' en 'o' zijn groter.

Taalpunt

Ben je nieuwkomer of anderstalig en wil je de taal leren? Dan helpt Taalpunt je op weg! Je vindt een kleine - maar gevarieerde - collectie op de 1e verdieping van de bib. Met deze boeken ontwikkel je de basisvaardigheden die je nodig hebt om goed mee te kunnen in onze samenleving.