Onderwijs

Lerarenkaart

Iedere leerkracht die in Peer woont, kan bij de start van het kalenderjaar de lerarenkaart van Klasse ophalen aan de BICC-balie. Met deze kaart krijg je heel wat kortingen en voordelen bij expo's, workshops, vakantieverblijven, natuurparken, ... 

OLE-kaart

Als leerkracht heb je ook recht op een OLE-kaart (Onderwijs- en leesbevorderingskaart). Je betaalt 5 euro per jaar. Je kan er materialen mee uitlenen voor didactische doeleinden. De uitleentermijn bedraagt 4 weken, je kan 1 keer verlengen. Je kan wel meteen 40 stuks meenemen. Ook o.m. leerkrachten-in-opleiding, opvoeders en logopedisten kunnen dit aanvragen. Opgelet! Je kan maar 1 keer lid zijn in de bib: je kan dus niet een OLE-kaart hebben én een persoonlijke kaart. Je kiest voor één van beiden. Je kan dit lidmaatschap zowel op een pasje als op je identiteitskaart laten zetten.

Klasbezoek

Zijn de boeken van de klasbibliotheek al uitgelezen? Kom dan zeker eens met je klas naar de bib. Je kan een klassenkaart aanmaken die wij voor jou bewaren in de bib. Met deze kaart kan je 4 boeken/strips per leerling uitlenen. Voor een vlot verloop vragen wij om jouw bezoek op voorhand vast te leggen. Dit kan je voor een heel schooljaar doen.

Speelse rondleiding

Wil je graag met de klas de bib beter leren kennen? Dat kan met een leuke rondleiding. Voor de allerkleinsten krijgen we daarbij de hulp van Kikker en zijn vriendjes.

> 3e kleuterklas en 1e leerjaar
> 45 minuten

Bibster

In de bib draait het vooral rond boeken, maar ook hier is er een plek voor de tablet. En zeker als er een leerrijk spel op gespeeld kan worden. Met Bibster kan jouw klas in kleine groepjes de bib verkennen. De inhoud van het spel kan aangepast worden naargelang de leeftijd en de activiteit.

> 1e tot 6e leerjaar
> 1 uur

Moordspel

De bib àltijd een vredige plek? Niet tijdens het spel Moord in de bib. Op een ochtend ontdekken we een lijk onder de trap. Om dit mysterie te ontrafelen hebben we graag wat hulp. Misschien wel van jouw klas?

> 5e en 6e leerjaar
> 50 minuten

Wil je met jouw klas naar de bib te komen? Stuur dan zeker een mailtje naar bicc@peer.be.