Jeugd

Fictie

De fictieboeken (leesboeken) staan alfabetisch geordend op achternaam van de auteur. Een boek van Geronimo Stilton, vind je dus bij STIL. Ook staat er bij een aantal boeken een genre-aanduiding op de rug van het boek. 

Peuters en kleuters

De allerkleinsten kunnen hun gading vinden bij de prentenboeken. Deze staan per themakleur geordend volgens het Kleuter ZIZO-systeem (ZIZO staat voor Zonder Inspanning ZOeken).

Lagere school

De leesboeken staan per leeftijd:

GEEL: van 6 tot 8 jaar

ROOD: van 9 tot 11 jaar

BLAUW: van 12 tot 14 jaar

Adolescenten

Ben je ouder dan 14, dan kan je terecht bij de adolescentenboeken. Je herkent ze aan de grijze sticker op de rug of de letters AD. Ze staan op de eerste verdieping vlakbij de volwassenenromans. Deze boeken staan ook alfabetisch geordenend op de achternaam van de auteur.

Non-fictie

De informatieve boeken (weetboeken) zijn onderverdeeld volgens het Jeugd ZIZO-systeem. Dit bestaat uit 12 gekleurde rubrieken, van Aarde-Heelal tot Wetenschap-Techniek. Iedere rubriek wordt nog eens onderverdeeld in categorieën. Zo vind je bij de rubriek Natuur-Planten-Dieren o.m. de categorieën Honden, Katten en Zoogdieren. Je herkent de onderwerpen aan de kleur van het etiket, de tekening en het bijbehorende trefwoord.