E-boeken via je Mijn Bibliotheek-account

Goed nieuws, sleuren met stapels boeken is verleden tijd! Ontdek het verrassende aanbod e-boeken.

E-boeken

Wat is het precies?

Hoe werkt het e-boeken uitleenplatform?
Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elke boek maximaal 6 weken houden. De e-boekendienst is beschikbaar vanaf september 2020 en wordt aangeboden in samenwerking met Standaard Boekhandel en Bibliotheca.

Hoe maak je gebruik van deze dienst?
Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek hier hoe je dit aanmaakt. Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens. 

Op welke toestellen kan je de e-boeken lezen?
De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio.

Hoe ziet de collectie eruit?
Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken: van vlot leesbare fictie tot non-fictie voor volwassenen. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Waar vind ik een handleiding?
Hier ontdek je hoe alles werkt en vind je handleidingen voor verschillende toestellen.

 

Hoe werkt het?

1. Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

Of ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link.

2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3. Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

 

Meer weten? Klik hier.