Boek
Nederlands

Dolfje ontvoerd!

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Dolfje ontvoerd!
×
Dolfje ontvoerd! Dolfje ontvoerd!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje Weerwolfje wordt ontvoerd. Door wie en waarom? Dolfje hoort wat zijn ontvoerders van plan zijn: ze gaan hem ontweerwolven! Kan hij op tijd ontsnappen?
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Dolfje ontvoerd!
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
194 p. : ill.
ISBN
9789025877316 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Dolfje en Noura lekker buiten zitten te kletsen, komt er ineens een auto aangereden waar mannen in donkere pakken uitstappen. Ze tillen Dolfje zomaar op en nemen hem mee. Gelukkig weet Noura zijn familie te waarschuwen en weet opa weerwolf al snel uit te vinden wie de ontvoerders zijn. Kunnen zij Dolfje op tijd redden voordat zijn ontvoerders hem kunnen ontweerwolven? Een spannend verhaal waarin de rol van familie centraal staat. Wat is familie en is het erg om anders te zijn? Over dieperliggende liefde versus de corruptie van geld. Dit 21e deel* van de 'Dolfje Weerwolfje'-reeks is prima losstaand te lezen. In een lekker dik, stevig hardcover uitgave, ingedeeld in 48 korte hoofdstukken en met de bekende leuke kleurenillustraties. De zinnen zijn vrij kort en in een groot lettertype gedrukt, dus ideaal voor kinderen die het lezen net onder de knie hebben of wat moeilijker vinden. Qua toverdrankjes, weerwolven en doodshoofdsymbolen valt het boek in de griezelcategorie, al is het …Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties